- Köhnə - Cəmiyyət
- 18 Yanvar 2014 19:24
- 3 971
Kolbasa və sosis alanda ehtiyatlı olun - VİDEO
Bu şüphələr əsasda alıcılarda kolbasa məmulatlarını aldıqda daha diqqətli olmağa vadar edib. Hətta bununla bağlı narahatlıq keçirən paytaxt sakinləri də var.
Nəzərə alsaq ki, kolbasa və sosislərin istehsalında tək yerli xammaldan istifadə olunmur və süfrələrimizə gələn bu ət məhsullarında həm də xarici ölkələrdən gələn donmuş ətlər istifadə olunur, bu da narahatlığımızı birə beş artırır. Hələ kolbasa məhsullarının ətdən daha ucuz olması şüphə üçün yer qomamış olmur. Amma bunun da bir açıqlaması var. Buna səbəb xaricdən gətirilən ətin yerli xanmaldan daha ucuz olmasıdır.
Standartlaşdırma üzrə dövlət nəzarəti xidmətinin baş məsləhətçisi, Əkbər Əliyev: "Toyuq dərisindən, digər konservantlardan istifadə halları ilə rastlaşırıq".
Biz azərbaycanlıların yemək menyusuna at ətindən olan məhsullar daxil deyil. Buna görə də at ətindən olan kolbasa ifadəsi belə bizdə ifrat hiss oyadır.
Ekspertlər həmçinin məsləhət görür ki, yediyimiz hər bir məhsulun tərkibinə daxil olan inqredientlərə nəzər yetirmək vacibdir. Bu tərkibi bilmək ən azı bir sıra problemlərdən bizi qorumuş olar.
AzNews.az